Van VvdM-winnaar Frans van Hilten is de tweede roman Alles Stroomt verschenen bij uitgeverij U2pi! Zie ook het artikel hieronder.

Over

Verhaal van de Maand is een bloedspannende literaire wedstrijd. Een geheime jury leest de verhalen en maakt een longlist en een shortlist. Per maand is er één winnaar. Is jouw pen scherp genoeg?

Elke maand ontvangen wij tussen de zestig en tachtig verhalen die gelezen worden door vier tot acht juryleden. 

De juryleden zijn anoniem en lezen de verhalen zonder auteursinformatie. Zij weten ook niet van elkaar hoe er gestemd wordt zodat ze elkaar niet kunnen beïnvloeden. Zo hopen we van elk jurylid een zo zuiver mogelijk oordeel te krijgen, alleen gevormd door het verhaal op zich. 

We proberen er altijd voor te zorgen dat elk verhaal minstens door drie juryleden wordt gelezen. 

Wij zijn op zoek naar het ultieme, meest fantastische, ontgoochelende, verrijkende, verkijkende, ontwapenende, ontroerende, gekke, grappige, hemeltergende of heilige-huisjes-omverschoppende verhaal.

Contact: verhaalvdmaand [at] gmail.com

Data
 • Eind van de maand: deadline insturen verhalen
 • 4e van de maand: bekendmaking longlist
 • 8e van de maand: bekendmaking shortlist
 • 10e van de maand: bekendmaking winnaar

Verhaal van de maand is ook te vinden op één van de leukste schrijfsites van Nederland: https://schrijvenonline.org

Verhaal van de maand is ook te vinden op dé plek waar alle schrijfwedstrijden samenklitten:  www.schrijverspunt.nl

Verhaal van de Maand kan je ook vinden bij het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction: https://www.ncsf.nl/ Zij hebben ook een blad waar ze verhalen in publiceren: https://www.ncsf.nl/over/hsf/Reacties

 1. mogen het ook verhalen voor kinderen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een kinderverhaal ingeleverd en daarop kreeg ik goed onderbouwde kritiek. Morgen lever ik weer een kinderverhaal in. Ik ben benieuwd hoe dit verhaal wordt ontvangen. Ik merk dat ik behoefte heb aan opmerkingen waar ik iets aan heb, Mijn omgeving lukt dat niet.

   Verwijderen
 2. zitten jullie nog op Reddit is daar een beetje stil, maar deze verandering qua website is ook gaaf liefs ZC

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag de discussie over de beoordeling. Als iemand een één geeft en anderen een tien, dan is er iets serieus mis met het jurylid. Die neemt bv de tijd niet om goed te lezen. Zo'n beoordeling schrap je, dat is gebruikelijk in de statistiek. Een goede methode is dan om ook de hoogste beoordeling te schrappen als tegenwicht. Dan heb je misschien maar drie beoordelingen, maar wel een beter gemiddelde. Die berekening met de standaarddeviatie lijkt me onnodig ingewikkeld. Je zult zien dat als je voor allemaal de hoogste en laagste schrapt, iha het gemiddelde niet zo anders uitkomt. Tenzij een jurylid een één uitdeelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het er niet mee eens dat er iets mis zou zijn met het jurylid dat een één geeft. Iedereen heeft zijn eigen smaak. Verhalen beoordelen is subjectief en geen absolute wetenschap. We zoeken alleen liever die verhalen uit waar mensen helemaal weg van zijn dan die die gemiddeld goed gevonden worden. Dat is onze keuze als redactie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Literaire Tijdschriften

Iets toe te voegen? Stuur je mail naar VerhaalvdMaand [at] gmail.com!