Januari 2023

Goedemorgen schrijvers, het is zondagochtend 1 januari en ik zit met mijn lieftallige assistente(11 jaar) in de stille VvdM-redactiekamer. Terwijl de jury- en redactieleden hun roes uitslapen en/of bijkomen van het feestgewoel, sluit ik tussen lege flessen Prosecco en Sambuca onze inbox af en breng jullie op de hoogte van de stand van zaken.

De schrijvers zijn druk in de weer geweest de afgelopen maand. Gisteravond om 23.06 en 23.27 uur rinkelde onze inbox nog en het laatste verhaal kwam zelfs om 23.44 uur binnen. Wat een toewijding! Dank jullie wel allemaal.

We hebben deze maand in totaal acht-en-zestig verhalen ontvangen die gelezen worden door onze tien ervaren juryleden en drie shortlist-lezers.

Mystery Guest

De afgelopen maand zijn we een nieuw project gestart. Dit project hebben we Mystery Guest gedoopt. Het lijkt ons leuk om bekende/gepubliceerde schrijvers anoniem mee te laten doen met onze wedstrijd. Op die manier willen we zien welk verschil er zit tussen de oude rotten in het vak en jullie, de aanstormende talenten. Helaas heeft nog geen enkele bekende schrijver op onze oproep gereageerd. Ken jij een gepubliceerd schrijver, dat wil zeggen iemand wiens boeken in de boekhandel liggen? Denk je dat die persoon wel zin heeft in een competitie met de aanstormende generatie? Raad hem dan alsjeblieft onze wedstrijd aan. Alvast bedankt!

Illustrator

Verder willen we vanaf nu elke maand een kunstenaar uitnodigen om een illustratie te maken bij het winnende verhaal. De eerste artiest gaat 6 januari aan de slag. (Ja, die persoon weet dus wie er gaat winnen, maar heeft ons met de hand op het hart beloofd dit geheim te houden). Ken jij iemand die wel eens een illustratie bij een VvdM-verhaal zou willen maken? Stuur hem/haar dan alsjeblieft deze oproep door. Heel erg bedankt!

Goed, dat was het nieuws op deze stille zondagmorgen. We hopen de longlist op 7 januari te publiceren, maar zoals gewoonlijk ligt het aan de juryleden of we dat ook gaan halen. Zonder hun noeste leeswerk zou VvdM niet kunnen bestaan. Even geduld dus.

Fijne zondag en hartelijke groet,

-- Maarten van Verhaal van de Maand




Reacties

  1. Wat een toewijding! Dankjulliewel voor dat harde werk! Veel leesplezier met alle verhalen en beste wensen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel graag gedaan, Amanda. Jij ook een de allerbeste wensen en veel succes met de wedstrijd :)

      Verwijderen
  2. Voor jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
    Verhaal van de Maand wordt steeds leuker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooie site helemaal veranderd zie ik haha
    ik heb een vol jaar meegedaan. nu ff rust!

    nog gezond 2023 ZC

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Literaire Tijdschriften

Iets toe te voegen? Stuur je mail naar VerhaalvdMaand [at] gmail.com!