Van VvdM-longlister Martin Koot verscheen onlangs het indrukwekkende debuut Boreling bij uitgeverij Lucht.

Februari 2024

 

Annie MG Schmidt

Beste schrijvers!
De eerste maand van een nieuw schrijfjaar is alweer voorbij - onze inbox is gisterenavond net voor middernacht gesloten.

We hebben afgelopen maand 48 verhalen ontvangen. Onze juryleden gaan de komende dagen aan de slag met het lezen en becijferen van de laatste inzendingen. Op 7 februari proberen we onze longlist te publiceren.
Een paar dagen later, zoals gebruikelijk, volgen de shortlist en het jurycommentaar en achtereenvolgens de top drie verhalen. We overleggen als redactie nog over een eventueel XVVDM.

Nog even een paar huishoudelijke mededelingen van ons:
We zijn op zoek naar juryleden! Ben je of ken je iemand die geïnteresseerd is om Verhaal van de Maand een handje te helpen met lezen en beoordelen van verhalen? Klik hier voor meer informatie en stuur ons een mailtje!

Verder wilden we graag nog even reageren op wat berichtjes die we deze maand ontvingen over onze woordlimiet. Hoewel het adagium Schrijven is schrappen in veel gevallen op gaat, zijn er ook verhalen die aan kwaliteit niet inboeten als de kwantiteit toeneemt. Ook binnen onze redactie zijn de meningen verdeeld over hoe kort een goed kort verhaal moet zijn - onze woordlimiet is dan ook een richtlijn en geen harde eis; meningen zijn immers slechts meningen.  

Houd de komende dagen de website in de gaten om te zien of je op onze longlist terecht bent gekomen deze maand!

Hartelijke groet, en tot snel,

Jill van Verhaal vd Maand, ook namens Thomas en Maarten.

Reacties

Literaire Tijdschriften

Iets toe te voegen? Stuur je mail naar VerhaalvdMaand [at] gmail.com!