Shortlist maart 2023

Mark Twain 

Beste schrijvers, vandaag publiceren we de shortlist van maart 2023.

Zoals reeds bekend hebben we deze maand 58 verhalen ontvangen. Op de longlist bleven er nog 22 over. Op de shortlist verschijnen er deze maand zeven: zes verhalen die door de jury gekozen zijn en één verhaal dat de redactie koos. Van deze zeven toppers zullen we vier verhalen publiceren: de eerste, tweede en derde plaats en het XVVDM.

Shortlisters let op: Stuur ons svp een selfie/auteurs portret. Sinds vorige maand plaatsen we dat graag bij je biografie. Het is niet verplicht, maar we vinden het wel fijn als je het doet. Je kan ons altijd weer vragen het portret te verwijderen. Eventueel mag je ook een foto sturen waarop je niet herkenbaar bent (zoals bijvoorbeeld winnaar Gerson Aalbrecht deed). Stuur je je portret vandaag? Dank je wel :)

Sta je deze maand niet op de shortlist? Laat dat je absoluut niet tegenhouden om door te gaan met schrijven. Bedenk dat onze juryleden ook maar mensen zijn en dat niemand jou kan zeggen dat je niet goed schrijft.

Sta je er wel op? Van harte gefeliciteerd! We proberen de winnaar op 12 of 13 maart te publiceren. De andere publicaties volgen gedurende de maand (zie voorpagina voor de data).

Het jurycommentaar publiceren we later vandaag.

Hartelijke groet,

-- Maarten van Verhaal van de Maand


Shortlist maart 2023

Op volgorde van binnenkomst

Karin Claeys - Kindermandala’s
Christian Deterink - Bloedzusters 1943 aD
Megan van Kessel - Zonsopgang op Mars
Mandy de Waal - Puinhoop
Maartje Franken - Of wormen slapen
Charles van Wettum - Het eind van mijn eenzaamheid
Hella van de Beek - De flesjesman



Reacties

Literaire Tijdschriften

Iets toe te voegen? Stuur je mail naar VerhaalvdMaand [at] gmail.com!